Linkek a témában:
Szupergyors zabpelyhes kenyér
Egy gyorsan elkészülő, egyszerű élesztős zabpelyhes kenyér receptje fotóval az Étel, ital, kicsi Vú blogon. Szögletes kenyérformában készül az alábbi hozzávalókból:
Hozzávalók egy szögletes formához:
3 dl meleg víz
2 tk porélesztő
1 ek méz
12 dkg fehér tönkölyliszt
14 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
10 dkg zabpehely
1,5 tk só
2 ek olvasztott vaj a tetejére
Zabpelyhes répatorta keksz
Zbpehellyel készülő, sárgarépás ropogós keksz házilag
Meghatározás
Dr. John Harvey Kellogg találmánya, a gabonapely olyan jól bevált, hogy - készüljenek kukoricából, búzából, zabból, rizsből vagy korpából -, a mai napig a legegészségesebb reggeli eledelnek számítanak. A kukoricapehely hosszú ideig (6 hónap) eltartható, a magas rost- és vitamin-tartalom révén kedvező táplálkozási és élettani hatású. Könnyen emészthető, a felesleges gyomorsavat elkötve mintegy lezárja a gyomorszájat, és folyadékbevitellel együtt hamar a telítettség érzetét kelti.